Nieuws

Geplaatst op door

Op deze pagina houden we u op de hoogte van het actuele nieuws bij Krusada.

De Krusada Actueel is weer uit. Klik op de link om het laatste nieuws te lezen: Krusada Actueel – Bulletin 5 september 2017

Afscheid Eric de Jong als directeur van Krusada
1 augustus jl. heeft Eric de Jong, na vijf jaar, afscheid genomen als directeur van Krusada. Tijdens de officiële receptie, waar ook veel samenwerkingspartners naast diverse andere genodigden aanwezig waren, werden er lovende woorden gesproken over de ontwikkelingen bij Krusada vanaf 2012 tot heden. In verschillende toespraken werden dankwoorden geuit naar Eric en wat hij met het team van Krusada voor Bonaire heeft mogen realiseren.

Met het vertrek van Eric is er ook een nieuwe directeur, Junny Josephina aangesteld. Door het bestuur van Krusada werd het vertrouwen uitgesproken in de voortzetting van het werk bij Krusada onder leiding van de heer Josephina.

Bestuursvoorzitter H. Domacasse en scheidend directeur Eric de Jong
en komend en vertrekkend directeur, Junny Josephina en Eric de Jong

Recentelijk heeft Eric de Jong aangekondigd per 1 augustus afscheid te nemen als directeur van Stichting Krusada.
U kunt hierover lezen in de Krusada Actueel – Bulletin 4 mei 2017 (zie onder), maar ook op Bonaire.nu is hierover een persbericht verschenen: http://www.bonaire.nu/2017/06/09/eric-jong-neemt-per-1-augustus-a-s-afscheid-als-directeur-krusada/

Krusada Actueel – Bulletin 4 mei 2017

Winnares gratis spinazie ontvangt haar prijs van Stichting Krusada.
Fundashon Krusada is al bijna 20 jaar dé plek op Bonaire waar professionele hulp wordt geboden aan mensen die om diverse redenen niet (helemaal) mee kunnen komen in de maatschappij van Bonaire.
Door verslaving bijvoorbeeld, een crimineel verleden of sociale zwakte. Krusada geeft hen een plaats om te herstellen en vangt hen op met een plek om te wonen en/of werken. Daarbij krijgen ze individuele leerdoelen met de bedoeling weer zelfvertrouwen op te bouwen en een nieuw perspectief voor de toekomst te ontwikkelen.
Ieder jaar heeft Krusada haar open dag. Dan krijgen alle inwoners van Bonaire de gelegenheid om de diverse werk-/ leer- en woonprojecten van Krusada van dichtbij te bekijken en te ervaren. De medewerkers staan paraat voor uitleg en er zijn verschillende rondleidingen, locale versnaperingen en kinderactiviteiten. Dit jaar was er een speciale aktie waarbij iedere bezoeker van de open dag kans maakte op een jaar lang, gratis spinazie. De winnaar van deze aktie is 18 april bekend gemaakt en heeft de eerste portie in ontvangst genomen.
De prijs werd overhandigd door Peter van der Mark, zorgcoördinator en teamleider bij Krusada en projectleider van de open dag afgelopen maand.
Mevrouw Mercelina is erg blij met haar prijs. “Spinazie is veelzijdig, je kunt het koken, lekker bakken en er lekkere smoothys mee maken” zo zegt ze.

De winnares mag iedere week, gratis 500 gram spinazie ophalen in de winkel van Krusada aan de Kaminda Lagun 191.  In deze winkel worden alle eigen verbouwde groenten van Krusada verkocht, als ook alle handgemaakte hout- en/of metaalproducten. De winkel is open, van maandag t/m vrijdag, van 9.00 – 12.00 en van 13.00 tot 16.00

Krusada start Beschut werk project ‘Warda mi rin’.
Afgelopen maandag 5 april 2017 is bij Fundashon Krusada officieel het Beschut werkprojekt ‘Warda mi rin’ van start gegaan. ‘Warda mi rin’ is de eerste beschutte werkplek op Bonaire.
Dit project is een initiatief van fundashon FORMA en Krusada, gesteund door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het biedt werk aan mensen met een sociale beperking.
De werkzaamheden die onder begeleiding plaatsvinden worden verricht voor externe opdrachtgevers. De locale bedrijven Elements Bonaire en EcoBonaire zijn reeds de eerste opdrachtgevers voor dit project.
De eerste vijf personen hebben reeds hun contract getekend!

Krusada Actueel – Bulletin 3 maart 2017