Labor / rehabilashon

Geplaatst op door

Werk is een zeer belangrijk onderdeel van ons leven. Dat geldt ook zeker voor mensen die om uiteenlopende redenen niet meer mee kunnen komen in gemeenschap. De werkprojecten bieden structuur aan de cliënten en geeft hen richting aan hun terugkeer in het maatschappelijke verkeer. Arbeidsrehabilitatie wordt vormgegeven in diverse werkprojecten.

Groenproject
Krusada beschikt over een groot groenproject met vijf royale kassen. Hierin worden groenten verbouwd voor consumptie. Onder professionele begeleiding kunnen onze cliënten kennis maken met deze vorm van tuinbouw en kunnen zij hun ‘groene vingers’ verder ontwikkelen.

Houtbewerking
Krusada beschikt over een houtwerkplaats. Hier worden op bestelling allerlei opdrachten uitgevoerd op het gebied van houtbewerking.  Van hangmat houder tot schommel, van groentenkas tot schutting.

Metaalbewerking
Krusada beschikt over een metaalwerkplaats voor constructie en machinewerkzaamheden. In de metaalwerkplaats worden ook las cursussen gegeven en las projecten uitgevoerd. Daarnaast vinden er ook allerlei andere metaalbewerkingen plaats. Ook deze opdrachten komen binnen op bestelling.

Dierenverzorging
Het terrein van Krusada kent twee dierverzorgingsplaatsen. Een plek voor kippen en een voor geiten. De hoeveelheid dieren op het terrein biedt een mooie gelegenheid om in het dierenproject aandacht aan te geven.

Keuken
Eten is een belangrijk onderdeel van het leven voor de Bonairiaan. In de werkstage keuken worden maaltijden bereid voor de cliënten in de dagbesteding. In de werkstage wordt geleerd om te gaan met voedsel, het bereiden, het serveren, de boodschappen doen, hygiëne, etc.

Winkel
De producten die op het terrein worden vervaardigd, worden verkocht aan winkels, restaurants, particulieren en andere opdrachtgevers. De winkel is een werkstage waar onze cliënten zich meerdere vaardigheden en waarden eigen kunnen maken. Ze leren omgaan met klanten, met collega’s, met producten en met geld.

Terreinonderhoud
Krusada beschikt over 4,5 hectare grond. Op het terrein vinden diverse werkzaamheden plaats. Het terrein vraagt om dagelijks onderhoud. In de werkstage terrein onderhoud kunnen cliënten kennis maken met het belang van een goede aanleg en onderhoud van dit terrein.